Venni, Jere, A-J ja Ossi ei ollut kuvauksissa mukana

maanantai 11. huhtikuuta 2022

M2 Playoff 2. Loimu - NarPa(1/16)3-2 (13-25,22-25,25-22,25-14,15-8)

Otteluraportti Sunnuntain kotiottelusta. Päävalmentajamme Jarin puututtua tänään, on raportin taustalla  joukkueen kapteeni Sami, sekä mukana säveltämässä toinen koutsimme Timo.

Kevään hienointa aikaa, kun ulkona paistaa aurinko ja pelit vain kovenevat. Se oli myös tänäänkin tiedossa, kun alkupalaveria pidettiin punttisalin uumenissa. Lauantain ryöstöretki Raumalta saatiin kyllä aivan liian helposti. Ratkaisu pelit pudotuspeleissä ovat aina todella vaikeita.

Noh.. Niin oli tämäkin ratkaisu peli. Oli jo heti alussa selvää että viimeistä "liiton" peliään pelaava Metsä-Tokilan Jari oli se kuuluisa puuttuva palanen Raumalaisten porukassa. NarPa hyökkäsi tehokkaasti ensimmäiset pari erää meidän torjunnan käsistä sekä puolusti lukuisia määriä meidän viisto hyökkäyksiä. Jatkopalloista toiseen NarPa onnistui välillä hieman onnekkaillakin suorituksilla pääsemään ”isoista” palloista voittajina ulos. Loimu oli myöskin todella hermostunut ja ehkä näissä ensimmäisissä hävityissä erissä odottelivat, että josko ne erät vaan kääntyisivät meille jollain tavalla. Huomion arvoista näistä eristä oli myös, se että oranssimustien vastaanotto oli kuitenkin riittävällä tasolla, hyökkäyksen sekä torjunnan taso taas oli kaukaa normaalista.

Pieni palaveri ja eräänlainen uudelleen herätys toisella erätauolla, puhuttiin, keskusteltiin ja luotettiin myöskin siihen että parasta oranssimustaa kotiyleisö ei ole vielä tänään tavannut. Keskarimme paikkoja myöskin vaihdettiin, torjunnan sijoittumiseen kiinnitettiin huomiota ja näin alkoi oranssimusta kaivamaan myös niitä kaivattuja torjuntoja sekä myöskin puolustus pelaaminen helpottui. Saatiin myös kaivattua rohkeutta syöttöruutuun sekä hyökkäykseen. Tähän viellä kun lisätään äänekäs kauppiksen väki niin se siivitti Loimun kolmannen erän voittamiseen tiukoin  numeroin 25-22.

Neljännestä ei paljoa Raumalaisille jäänyt kotiin viemistä kun Loimu meni jo alkumetreillä menojaan. Erä täysin suvereenisti oranssimustalle 25-14.

Viimeisen erän tuntee aina sisimmissään niin henkisesti kuin fyysisestikin, noin 1,5 tunnin matsi saa viimein lopullisen päätöksen ja varsinkin kun panokset olivat tässäkin aika kovat (voittamalla 8 parhaan joukkoon ja häviämällä kultaisen erän kimppuun). Kapteenin mielestä näissä viidennen erän aluissa on tärkeä saada muutamankin pisteen etumatka, kuitenkin kuskin paikalla olevalla joukkueella on kuitenkin koko ajan hiuksen hieno etu. Sitä etua mekin saimme tänään kun 11 ensimmäisen pallon jälkeen tulostaululla komeat 8-3 meille. Raumalaisten selkäranka kyllä katkesi loppu viimein jo tämän erän alkuhetkillä kun Loimu meni vahvasti menojaan. Puolenvaihtoja kun ei tehdä koko ottelussa niin tulostaulun lukemat kertoivat totuutta 15-8 viimeisessä erässä, joka siivitti Loimun 8 parhaan joukkoon puolivälieriin ja Raumalaiset kesälomille.

Viihdyttävä peli sekä kunnon pudotuspeli meininkiä alusta loppuun, tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa viikonloppua, jossa vastaan asettuu tuttu Lempo-Volley.