Venni, Jere, A-J ja Ossi ei ollut kuvauksissa mukana

sunnuntai 7. tammikuuta 2024

M2 YJS Kiisto - Loimu 1-3 (25-18,21-25,26-28,23-25)

Tiukkaa vääntöä Vaasassa, oli ensimmäinen jatkosarjan ottelu, kuten eränumeroistakin näkyy.  Nyt kun 650 km ja 13 tuntia retkeilyä on takana, niin voi sanoa, että rankka oli yhden päivän reissuksi.  Yhden pysähdyksen taktiikalla mentiin molemmat suunnat ja se todettiin hyväksi.
Peli alkoi aikataulun mukaan klo 15.00, vaikkei ihan valmiita siihen vielä oltukaan. Vaikka ekaa erää johdettiin vielä 9-13, niin jotenkin sen aisti, ettei kaikki ole ihan vielä toipunut bussimatkasta. Pian taululla komeilikin jo kotijoukkueen tylyt 25-18 lukemat. Toisen erän alkuun repäistiin 6-0 johto, ja onneksi, sillä juuri se riitti pitämään vastustajan takana koko erän. Oranssipaidat oli siis heränneet alun "koomasta". Kolmas erä oli varmaan pelin tasaisin. Koko erän aikana oltiin kahden pisteen sisällä toisista vuoroin johtaen. Kokemus kuitenkin ratkaisi tiukan erän lopun meille viidennellä eräpallolla, kun pitkänhuiskea keskarimme Ville heitti isot karvaiset kouransa pallon eteen ja torjui erän meille. Lähes samalla kaavalla mentiin neljäskin erä. Tosin jo ensimmäinen eräpallomme päätti erän ja koko pelin.
Kiiston pelaajat olivat keskareita lukuun ottamatta liikkeellä nuorten kilpapassilla, joten erittäin nuoresta porukasta on kyse. Tämä ei juuri pelin aikana näkynyt, kun pojat tykittivät palloa ruutuun, minkä ehtivät.
Myös Vaasan iso sali aiheutti meille suunnattomasti vaikeuksia alussa. Voi siis sanoa, että vaikeuksien kautta voittoon. Tässä muutamia poimintoja tilastoista kotijoukkue ensin mainittuna. Suorat virheet 28-25, torjunnat 6-12 ja ässät 7-8.  Alun haparoinnin jälkeen myös vastaanottomme lopulta parani hienosti 82/61% ja hyökkäyskin jäi mukavasti plussalle 53/+39.

Tilasto Top 3
+/-
1. Aksu 25/+18
2. Miikka 17/+14
3. Kaitsu 14/+8

Torjunnat
1. Aksu/Miikka/Jere 3
2. Ville 2
3. Joni 1

Ässät
1. Jere/Aksu 2
2. Kaitsu/Miikka/Ville/Joni 1

V-O
1. Miikka 12/91%
2. Jonttu 17/65%
3. Aksu 35/63%

*** Aksu Tämän valinnan teki Vaasalainen raati, mutta samaa mieltä minäkin. Alun haparoinnin jälkeen peli alkoi rullaamaan totutusti ja hyvä niin.

** Jere/Miikka Jere kauden parasta. Syöttöruudussa hyviä leijoja ja hienosti kolme torjuntaa. Miikka onnistui lähes täydellisesti. Kolme hyökkäysvirhettä ei tunnu pahalta kun lisäksi 12/91% V-O.

* Jonttu Yritettiin säästellä pitkän sairastelun jälkeen, mutta eihän se onnistunut. Kun käsky kentälle kävi, niin hommat tultiin hoitamaan hienosti samalla rauhoittaen muidenkin peliä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti